ZUŠ – aktuálne 20.10.2020

Vážení rodičia,
situácia okolo šírenia vírusu COVID 19 na Slovensku je nestabilná a podľa medializovaných informácii aj zhoršujúca.
V škole máme zriadený krízový štáb, ktorý sleduje aktuálne opatrenia, legislatívu a monitoruje situáciu.
Pravdepodobne ste zachytili informáciu, že spomínaná situácia sa dotkla aj našej školy, dvaja pedagógovia ZUŠ mali pozitívne testy na koronavírus.
Vzhľadom na to, že sa jedná o dvoch učiteľov prípad prevzal RÚVZ, ktorý nám nariadil postupnosť krokov.
V prvom rade ide o prerušenie prezenčného vyučovania v ZUŠ a nariadená preventívna  karanténa učiteľov. V druhom kroku sme kontaktovali zákonných zástupcov žiakov uvedených učiteľov. Prevažne ide o žiakov našej školy. Všetci žiaci, ktorí prišli do kontaktu s uvedenými učiteľmi budú, podľa nariadenia Hygieny, do konca týždňa v domácej karanténe.  Iné kroky, iné opatrenia, nie sú podľa RÚVZ potrebné.
V prípade, že by sa u niektorej osoby v karanténe objavili príznaky respiračného ochorenia, bude kontaktovať svojho lekára. V tom prípade nás opäť bude kontaktovať RÚVZ a nariadi nové opatrenia.
Spomínaní učitelia boli testovaní ešte minulý týždeň, jeden z nich takmer celý týždeň nebol v škole, pretože bolo prerušené skupinové vyučovanie. Podľa RÚVZ je pravdepodobnosť prenosu ochorenia minimálna, nakoľko žiaci i učitelia nosia rúška, v škole sa pravidelne dezinfikuje.
Takýto postup je bežný v podobných prípadoch.
Vždy konkrétne a individuálne informujeme zúčastnené osoby. Sme presvedčení, že je potrebné zachovávať ohľaduplnosť s akou informácie zdieľame s verejnosťou. Ide o infekčné ochorenie, ktoré sa šíri v populácii, nevieme od koho a kde sa môžeme nakaziť, ale ľudia, ktorí sú už nakazení potrebujú skôr našu pomoc a podporu ako odsudzovanie či obviňovanie.
V prípade, že dostaneme informáciu, že nejaký žiak alebo učiteľ prišiel do kontaktu s niekým kto čaká na test COVID, máme zavedený konkrétny postup.
Vážení rodičia rozumieme Vašim obavám i neistote. I my máme strach, denne sa prispôsobujeme novej situácii, s jediným cieľom, aby sa Vaše deti i zamestnanci vrátili domov zdraví.